Els Esports (Álex)


FUTBOL
La història del futbol, ​​es considera a partir de 1863, any de fundació de The Football Association, encara que els seus orígens, igual que els altres codis de futbol, ​​es remunten diversos segles en el passat, particularment a les illes britàniques durant l'edat Mitjana .

Des de llavors el futbol ha tingut un creixement constant, fins a arribar a ser l'esport més popular del món amb unes 270 milions de persones involucradas.
A partir de 1930 es començaria a disputar la Copa Mundial de Futbol, ​​que es convertiria en l'esdeveniment esportiu amb major audiència del mon.

1- Quin és l’estadi més vell del mon? Los ingleses


2- Quin és el jugador amb més edad? Dickie Borthwick3- Quins son els millors jugadors de la història? Iniesta4- Quins son els millors jugadors de l’actualitat? Cristiano RonaldoALIMENTACIÓ

Escriu un llistat d’aliments que creguis que han de prendre els esportistes per a fer el teu esport.
cereals
fruita
làctics

Escriu un llistat d’aliments no apropiats per a fer aquest esport? 
patates fregides
llaminadures

JOC

A quin esport correspon? 

Un esport que consisteix a recórrer una distància determinada nedant en un temps mínim i en un estil determinat. Natació.

Un esport que consisteix en la realització de curses amb Ciclisme.

Defineix el teu esport triat per a poder ser endevinat:
Les rodes no paren de girar si ven lluny vols arribar patinatge

BÀSQUET

1 on està l’estadi que hi cap més gent?
Al regne unit

2 quin és el  jugador més alt?


Altura 2,31 m (7 ft 7 in)
Peso 315 libras (143 kg)
Jugador Gheorghe Mureşan3 quin és el millor jugador?
Michael JordanTennisEl tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consisteix a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugui tornar.


CURIOSITATS!

1. Calor. En l'Obert d'Austràlia, si la temperatura sobrepassa els 35 graus centígrads, per llei ha de detenir-se el joc per protegir jugadors, àrbitres i recull-pilotes.

2. França. Popularment es creu que el tennis va ser inventat a Anglaterra, però el "joc de palma" que es jugava a França al segle XII es considera com a precursor.

3. Etimologia. La paraula "tennis" ( "tennis" en anglès) prové del francès "Ténez", que es tradueix com "prengui!" O "rebi!".


4. Superfícies. El tennis professional es juga a les pistes d'herba, de ciment i terra batuda, ciment i moqueta.

5. Curt. El partit més curt de la història va durar 23 minuts i va ser la final de les dones del torledon, on la francesa Suzanne Lenglen li va guanyar a Molla Mallory, de Noruega.

6. Llarg. El joc que més temps va fer va ser a Wimbledon però en primera ronda masculina del 2010. El nord-americà John Isner va guanyar el francès Nicolas Mahut en 11 hores i 5 minuts.

7. Misteri. Ningú sap per què els punts en tennis avancen de 15 a 15 i s'ha d'arribar a 60 per guanyar un "joc". Només hi ha teories.

8. Videojoc. El 1958 es va inventar el primer joc de vídeo de tennis. Es deia "Tennis per a dos" i mostrava el moviment de la pilota que passa per sobre de la vermella.

9. Sobrenom. El tennis es diu de vegades "esport blanc" perquè al principi els jugadors només fan servir vestimenta d'aquest color.

10. Rapidíssim. El servei de tennis més fort va ser un Samuel Groth. L'australià va anotar un "as" de 263 quilòmetres per hora en 2012.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que es posen en aquest bloc els ha d'acceptar un/a moderador/a per això no es publica a l'instant.

Entrades populars del mes

L'escarabat de la farina

Arnau i Carlos, molta sort!

Dia Internacional de la Discapacitat