Els esports (Carlos)

Futbol

El futbol (o fútbol no normatiu) (de l'anglès football, "pilota de peu") és un esport d'equip jugat entre dos equips d'onze jugadors amb una pilota esfèrica. El juguen més de 250 milions de persones a més de 200 països, convertint-lo en l'esport més popular del món.Es juga en un camp rectangular de gespa o gespa artificial, amb una porteria a cada un dels costats del camp. L'objectiu del joc és introduir la pilota a dins de la porteria contrària (marcar un gol), impulsant-la amb el peu o qualsevol altra part del cos excepte les mans. Un dels onze jugadors de cada equip, que rep el nom de porter, és l'únic que pot tocar la pilota amb les mans.1- Quin és l’estadi més vell del món?
Es troba Olímpia, al Peloponés occidental, a Grècia, on els Jocs Olímpics de l'antiguitat.

2- Quin és el jugador amb més edad?
Marc Perea3- Quins son els millors jugadors de la història?
Victor Valdes, Belletti, Xavi, Puyol, Andres Iniesta, Sergi, Figo, Maradona, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho i Cruyff.


4- Quins son els millors jugadors de l’actualitat?
Messi, Buffon, Cristiano RonaldoALIMENTACIÓ
Escriu un llistat d’aliments que creguis que han de prendre els esportistes per a fer el teu esport triat. 
Poma
Platan

Escriu un llistat d’aliments no apropiats per a fer aquest esport 
Llamidures
Dolços

JOC
A quin esport correspon? 
Un esport que consisteix a recórrer una distància determinada nedant en un temps mínim i en un estil determinat. Natació.

Un esport que consisteix en la realització de curses amb bicicleta. Ciclisme.

Defineix el teu esport triat per a poder ser endevinat:
Un esport que consisteix en a posar-se un casc i anar caminant per la pista amb un animal.


BASQUET


El basquetbol, popularment conegut com a bàsquet, és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.

Quin és el jugador més alt?
Algunas de esas imágenes han quedado para siempre en nuestra cabeza como la que comparaba a Manute Bol con Tyrone Bogues en el año que coincidieron en los Bullets.
La foto reunía a el jugador más alto con el más bajo de la historia.

Quin és el millor jugador?
Michael JordanTennis
El tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consisteix a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugui tornar.CURIOSITATS!

1. Calor. En l'Obert d'Austràlia, si la temperatura sobrepassa els 35 graus centígrads, per llei ha de detenir-se el joc per protegir jugadors, àrbitres i recull-pilotes.

2. França. Popularment es creu que el tennis va ser inventat a Anglaterra, però el "joc de palma" que es jugava a França al segle XII es considera com a precursor.
El tennis modern es va originar al Regne Unit a finals del segle XIX. Després de la seva creació el tennis es va fer popular entre les classes altes dels països angloparlants, estenent-se per tot el món al segle XX. Va estar present als primers Jocs Olímpics moderns el 1896 a Atenes, sent esport olímpic fins a París 1924. Després d'haver estat esport de demostració en les cions de 1968 i 1984 va tornar a assolir la categoria d'esport olímpic a Seül 1988.

3. Etimologia. La paraula "tennis" ( "tennis" en anglès) prové del francès "Ténez", que es tradueix com "prengui!" O "rebi!".

4. Superfícies. El tennis professional es juga a les pistes d'herba, de ciment i terra batuda, ciment i moqueta.
El tennis es juga a una pista rectangular. Les seves mides exactes estan definides segons el sistema anglosaxó de mesures i varien segons si es juga individualment o per parelles. Per a partits individuals mesura 78 peus (23,77 metres) de llargada i 27 peus (8,23 metres) d'amplada. Per a partits de dobles, la llargada és la mateixa, encara que l'amplada és de 36 peus (10,97 metres).

5. Curt. El partit més curt de la història va durar 23 minuts i va ser la final de les dones del torneig Wimbledon, on la francesa Suzanne Lenglen li va guanyar a Molla Mallory, de Noruega.

6. Llarg. El joc que més temps va fer va ser a Wimbledon però en primera ronda masculina del 2010. El nord-americà John Isner va guanyar el francès Nicolas Mahut en 11 hores i 5 minuts.

7. Misteri. Ningú sap per què els punts en tennis avancen de 15 a 15 i s'ha d'arribar a 60 per guanyar un "joc". Només hi ha teories.

8. Videojoc. El 1958 es va inventar el primer joc de vídeo de tennis. Es deia "Tennis per a dos" i mostrava el moviment de la pilota que passa per sobre de la vermella.

9. Sobrenom. El tennis es diu de vegades "esport blanc" perquè al principi els jugadors només fan servir vestimenta d'aquest color.

10. Rapidíssim. El servei de tennis més fort va ser un Samuel Groth. L'australià va anotar un "as" de 263 quilòmetres per hora en 2012.

Comentaris

Entrades populars del mes

L'escarabat de la farina

Arnau i Carlos, molta sort!

Dia Internacional de la Discapacitat